top of page
Eftermiddagsljus

Anna började med fälttävlan 1988 och är sedan 2021 auktoriserad B-tränare i fälttävlan via Svenska Ridsportförbundet. Förutom att vara utbildad tränare så har Anna en master examen i Psykologi samt en master examen i ledning och styrning av offentlig förvaltning. Under 2021 var Anna färdigutbildad och diplomerad KBT-terapeut och har sedan dess specialiserat sig på behandling av ångest, depression, kris och trauma samt förändring- och prestationspsykologi.

 

Anna har sin huvudsakliga ridutbildning ifrån Janne Jönsson och Anne Persson och har arbetat, tävlat och tränat med hästar professionellt i England hos fälttävlansryttaren Dag Albert. Anna är fortfarande aktiv som tävlingsryttare och tränar dressyr för Anne Persson, hoppning för Ulrika Bidegård och terräng för Jan Jönsson. Genom åren har Anna uppnått egna tävlingsresultat till och med svår fyrstjärnig fälttävlan, medelsvår A dressyr och 140 hoppning. Anna har därtill även genomfört och tagit ett flertal placeringar i större mästerskap, både som ponnyryttare, junior, young rider och som senior.

Anna arbetar inom ridsporten med hela ekipaget, det vill säga, arbetet sker med både hästens- och med ryttarens individuella inställning och utveckling. Arbetet sker huvudsakligen via tre steg: 1) individuell kartläggning av ekipagets svagheter/styrkor 2) individuell kartläggning av målbild samt vision, 3) ridteknik och övningar. Allt ridarbete sker utifrån utbildningsskalan tillsammans med samtalsmetoden motiverande samtal. Motiverande samtal används i rådgivning och i behandling för att underlätta förändringsprocesser hos en individ. I förändringsarbetet läggs det huvudsakliga fokuset på att hjälpa individen och hästen till att öka sin självkänsla, förbättra sin självbild och på så vis även öka sitt självförtroende och optimera sin prestation.

Med mer än 20 års erfarenhet av fälttävlan och ett stort intresse för individuellt förändringsarbete kan Anna utveckla en individ och ett ekipage hela vägen från nybörjare till elitryttare.  Anna utbildar huvudsakligen inom bredden för fälttävlan, men även renodlade dressyr- och hoppekipage tränar idag regelbundet för henne. Under år 2022 har Annas elever mycket goda resultat i medelsvår dressyr, fälttävlan och hoppning på både ponny och häst. 

about.

kontakt.

Klart! Meddelandet mottaget.

Telefon: 0733-226391- skicka gärna sms -

Swish: 1235801345

Pg: 1952972-6

Org. nummer; 559316-4188

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
contact.
bottom of page