mina hästar.

Smörblommans Stormboy

Född 2010

E: Rosinas Last Storm Ue: Menai Silver Gold

"Buffy" är en drömponny där det tidigt stod klart att han skulle bli något alldeles speciellt i sitt liv som tävlingsponny.  Redan som treåring vann han Riksfinalen i hoppning kategori B och som sexåring var han  Sveriges näst bästa ungponny i dressyr av alla kategorier. 

 

Han är utbildad av Anna Felé tillsammans med sin första ryttarinna Ida Rönneholm till och med P70 fälttävlan, LB hoppning och FEI dressyr. Under 2017 var ekipaget inte bara redo för sitt första SM i dressyr, de var även Sveriges tredje bästa sjuåriga häst/ponny i dressyr enligt Sv RF rankinglista. 

Irco Zillas

Född 2009

E: Chairman La Silla, Ue: Irco Mena, Eu: Ralmé Z

"Sillen" är en skön individ med en ganska så avslappnad livsinställning och en positiv attityd. Hans mamma dog när han kom till världen den 1 maj 2009, så hans uppfödare Chatarina och Lars Johansson i Ljungby fick helt enkelt hjälpa honom till en bra start i livet med nappflaska och med mänskliga förebilder. Sillen är därför mycket präglad av människor och han älskar att få vara med människor en hel dag på tävling. Han är troligtvis världens snällaste häst.

Som femåring gick Sillen Breeders Trophy i fälttävlan, han placerade sig som nr 7 i finalen och fick fina omdömen av domarna Jan Jönsson och Anne Persson för sin modell, sitt mod, sin hoppkapacitet och lämplighet som fälttävlanshäst. Som sexåring trillade tyvärr Sillen omkull på en terrängträning och skadade en muskel i korset. Skadan fick läka ut i åtta månader och han fick med anledning av detta ta igen mycket i sin utbildning som sju och åttaåring. Sillen har startat Msv B5 dressyr med 65 %, felfri 120 hoppning och internationell CIC*** fälttävlan. 

Danilo

Född 2003

E: Da Vinci, Ue: Pascal

"Dingo" är en speciell man som gör skäl för sitt smeknamn. Han är hästen som ingen ville ha, hästen som alla sa var tokig och hästen som mot alla odds hela tiden bevisar att en vilja till arbete är A och O i hästens prestation. Han är likaså mycket duktig på att visa orutinerade ryttare dressyrens högre skolor samt vad som händer om man som ryttare är svag i sin egen bålstyrka...

Dingo är utbildad St. Georg dressyr och har påbörjat utbildning mot Intermediere I-II. Han har vunnit 110 hoppning samt H90 fälttvälan.

Pentagon Humlan

Född 2017

E: Clinton II, Ue: Irco Mena, Eu: Electro

Pentagon är född hos Anneli Teveldal på Stuteri Stall Humlan i Oskarström. Han kommer från stofamilj 48 och har flera kända hingstar längre bak i sin stamtavla (Cor de la Bryere, Royal Wash XX samt Irco Marco, Menelek XX, Voltaire och Kaliber).

 

Han är Breeders Trophy ansluten och målet för Pentagon är att matcha honom rätt från början och att ta fram ytterligare en ny stjärna inom hoppning/fälttävlan. Under 2022 har Pentagon startat sin första fälttävlan med felfri terräng.

Pentagon Humlan